Dansk
 
Deutsch
 
English
             
Onsevig Camping &"Den Fuldkomne Fisker".

Uge 1

 
 
 
Fra Onsevig til Kassel bjerge
Tirsdag den 5-12 om formiddagen satte vi igang fra onsevig på denne velforberede tur til Frankrig - Spanien - og Marokko. I et par måneder havde vi forberedt turen Autocamperen -velsmurt med alt mekanisk efterset og nye bremser , tandrem m.m. gas til 3 mrd. - vin og gin i passende mængder og køleskabet fyldt op med ting og sager fra restauranten. Vor egen mentale og fysiske tilstand kan bedst beskrives som slidt .....efter 9 mrd. i restauranten trængte vi gevaldigt til ny inspiration og nye horisonter.Nu er den tyske autobahn ikke det mest ophidsende , men den monotome rytme åbner op for refleksion og gode samtaler - om , hvad vi havde succes med og hvad vi ikke klarede så godt i det forgangene år Temaer som --- Hvor mange medarbejdere - nye menuer - åbningstider og sæson - mindre vinkort - nye medar-bejdere med specifikke talenter og hvorledes vi selv kommer under 15 timer om dagen.Alle disse temaer blev kastet rundt i camperen - nogle røg ud af vinduet andre blev skrevet ned til senere brug.Planer har det med  først at blive modne når vi vender næsen hjemad.--- Først på aftenen kørte vi ind på en tankstation for at sove .....langt væk fra larmene kølebiler og store lastbiler.
 
 
Fra Kassel til Besancon
Vi havde hørt at der rundt om i Alsace er fantastiske julemarkeder. Så efter lidt søgning på nettet kørte vi til Comler. Den lokale camperplads  lå midt i byen ved en kanal . Den var bare fuld af campere. Så ...videre til Mullhousen som har det største julemarked . Samme historie. Noget fustrerede kørte vi videre , overbeviste hinanden om at der er lang tid til jul , at det heller ikke ville være noget for os - at gløg er noget sprøjt og at der sikkert ville være alt for mange mennesker.Så vi fandt en fredelig tankstation . Spiste et yderst beskedent måltid mad ....vi havde fået købt ind til aften  - og gik tidligt i seng. Prøvede at ignorere de larmene kølebiler der efterhånden havde omringet os . Overgav os og flyttede et andet sted hen. Faldt i søvn overbevist om at vi fra i morgen ville få styr på planlægningen ...........Sådanne dage er der af og til.
 
Fra Besancon til Roaune
 Idag var dagen , hvor vi ville forlade motorveje og kun kører på hovedveje og småveje.Når 
man er i bjergegne tager det længere tid  og er noget mere anstrengene.Men oplevelsen af de byer og landskaber  man passerer er destro større.Vi kørte igennem Bresse hvor verdens bedste kyllinger tramper rundt . Overvejede om ikke naboens have kunne rumme en 50 stk fritgåene høns af denne race ? Videre gennem Pasteurs hjemegn hvor han udviklede sine teorier om vacciner. Ankom til Roanne først på aftenen - fandt en autocamper plads ved floden , hvor der var fyldt godt op af husbåde , alle illuminerede med lyskæder.
 
 
Fra Roanne Til Brive La Gaillard
Vel udhvilede kørte vi fra Roanne mod Brive. Stadig med den intension at kører ad småveje.
Da vi kom godt op i højderne og snedriverne ved vejsiden blev større og større,blev min lyst til småveje væsenlig mindre .Da det så yderligere begyndte at sne...... kørte vi et stykke tilbage og fandt en motorvej over bjergene. Efter bjergkørsel i Marokkos Atlasbjerge i snevejr på småveje uden autoværn - med 12 % stigninger !!! har jeg et lidt neurotisk forhold til den form for højrisiko præstationer . Fandt en lidt kedelig p.plads ikke så langt fra et supermarked. Så i aften står den på rejer - lammekoteletter - salat og god rødvin.
 
 Fra Brive La Gaillard til Sarlat
Dagen startede søvnigt , ingen af os ville op ved væggeurets insisterende dingling.Frost på ruden......Ved afgang drillede betalings maskineriet for 
overnatningen ..........Franske systemer er sgu pirrelige ... men vi ringede til en redningsmand  !! han var så god til fransk og kun det,,så endnu engang måtte
mit gymnasiefransk afpudses .Ad småveje og en enkel motorvej  kørte vi gennem det smukkeste bjerglandskab,ethvert sceneri var kunstværker lavet af moder natur.
 
 
 Alt synes velholdt og i live - udplantede salater , artiskokker passet på til frost og endnu æbler på træer...
Vi ankom til Sarlat, fandt parkering , men tænkte dog "Hvad laver alle de biler og campere her" . Vi fulgte strømmen og gik ned  i city. Her åbenbarede sig et jule-
marked af dimentioner , så selv Lubeck må oppe sig.Boder med alt du kan forestille dig - nougat - nøddesenep -tøj-læder- og alt spiseligt ......pandekager - fritter - muslinger -  østers - honningkager i alle former og. og. og.  Selv blev vi fristet af kartoffel/ostemos med krydderpølser til .....ikke ophidsende , men vi fik da talt lidt fransk med en gruppe kvinder der indtog det samme håltid som os.
Efter en lur i camperen og et view på 135 restauranter på Tripadvisor  i området 
gik vi tilbage til byen.
 
 
Her blev vi mødt af et Bretonsk sækkepibeorkester , der spillede engelske julemelodier . Børn i alle aldre og i klapvogne summede rundt og deres forældre drak vin , spiste crepes og julegodtet . Vi fik indkøbt en meget vigtig Reineclaude eau de vie  fra et distilleri , hvor vi også for 15 år siden købte ind. - Verdens bedste blommebrændevin .
Vi kom langsomt tilbage til madmarkedet , hvor vi ved boden med østers og snegle
valgte snegle. Ekspedienten var småfuld og havde svært ved fokus .......vi ventede
2 glas vin på de stakkels snegle der ventede i mikroen ....på bare os...Igen måtte det franske på udfordrende kurs...vi end med en skål snegle og 25 min. senere fnisede vi med gaflen dybt i hver snegl.
 
Fra Sarlat til Moissac
Dette var dagen hvor ting og sager enten ikke lykkedes eller gik i stykker.!!!  Det startede midt på natten med meget kraftig regn.Taget på camperen er lavet af aluminium.
Regnen lød nærmest som en trommesolo. Sådan blev det ved med stigende og faldende intensitet det følgende døgn. Efter en elendig nattesøvn kørte vi sydpå 
mod byen "Condom" - det hedder byen faktisk - Vi ville have kørt rundt i Dordongne dalen , men på grund af vejret opgav vi. Madam Tom Tom blev bedt om at føre os ad småveje mod syd og det blev i den grad efterkommet. Små biveje - over broer med 10 cm på hver side af bilen. Igennem småbyers små gyder og gennem vinmarker. Ca 100km på det meste af en dag .I byen Moissac fandt vi en god camper-p.plads.Strøm - vand - tømning af toilet  og spildevand -og hyggelige franske pentionister . Pladsen ligger ved en flod og der er kun 10 min. gang til byen. Pludselig opdager vi at det drypper fra loftet - 10 sek. efter går dækpladen til komfuret i to dele og toiletdøren går i baglås. "When the shit hits the fan" ...Alt blev udbedret efter "forhåndenværene søms " princip. Om aftenen skrev vi på facebook et opslag vedr. en kok og en medhjælper til restaurenten . Mere end 16000 personer så det i løbet af nogle få timer. 
Næste aften gik vi ned til byen for at spise. Vi fik en 4 retters menu .
Starter: Laksemousse i et shutglas med flødeost og en lille kiks...lækker --den ide tager vi med hjem.
1 ret: Carl fik Fois gras med ristet krydderbrød og røget andebryst + æggeblomme fra vagtel.Carl beskrev det som fedt på fedt på fedt på brød uden salt og peber 
Jeg fik Graved ubestemmelig fisk , der var lægger citrus frisk .I hjørnet sad 2 husblas cirklerfast.....? var det plaster eller en vindrue udsat for kagerulle....
ledsaget af kiks med lækker ubestemmelig ostemousse...sat ovenpå et glas ,hvori 
der var noget der lignede fedt med agurk....det viste sig at være en drik med agurk æble og tonicvand. Wouv ... Kombinationen gjorde mig ør men ikke imponeret. Fælles for begge retter var at de så drøngode ud - men ikke var nogen smagsoplevelse.
2 ret: Carl fik en halv pærer stegt med et stykke andsbryst hvoraf 50% var fedt
Klumpen var omkranset af tynde karyoffelskiver og sauce.ikke saltet og krydret.
Han forsøgte at angribe stykket men hans kolesteroltal bankede derudaf...
Igen : tallerkenen så virkelig smuk ud men manglede totalt smag.
Min derimod var due i 3 udgaver med en fantastisk lille krydderurtesouffle og en velsaltet svamperullemed friske krydderurter....jeg var lykkelig ...har ikke fået due i 30 år.
3 ret: Ost...Carl fik en parisertoastagtig ost . Ristet toast med smeltet ost og bacon over,ledsaget af æble/løgmarmelade med druer. Det smagte OK.
Jeg fik 5 modne oste og de var plantet med salat vendt i vinagraitte med småhakket rå grøntsager.
4 ret: Desserttallerkenen vi fik var den forkerte.....puha her gider man ikke korrigerer...så vi fik noget der lignede dessert fra tivoli. med et frisk hindbær
bladguld-flødeskum-mager chokoladeis - og flot sort tallerken.......ikke overbevisende i karakter eller sødme ...mest sukker og karamel.
Vores tjener kom med en finale: varm rom med orangelikær ...lækkert.
Ja så når vi til regningen....163 eu
Konklusion:::: tallerknerne  lignede en million men smagen var fraværende...og cafeteriagtig.Indhold er vigtigere en form...det fejlede de på.
Vi husker det når vi selv skal balancere noget i restauranten.
 
 
Restaurant`Den Fuldkomne Fisker`-Hanne&Carl Madsen Byskovvej 42 Onsevig 4913 Horslunde  | Tlf.: +45 54932700 | denfuldkomnefisker@gmail.com