Dansk
 
Deutsch
 
English
             
Onsevig Camping &"Den Fuldkomne Fisker".

Uge 5

Ved ankomsten kørte vi en del rundt for at finde vor Riad . Vejen ind til Riaden gik gennem denne port, men det er ligesom med kameler og nåleøjer ....det kan
ikke lade sig gøre. Autocampere og medinaer er ikke skabt for hinanden.
 
Vi fandt en anden vej langs den store mur der omgir byen . Uden at rage markiser ned og behændigt udenom gamle koner - cykler - legende børn - æsler - alternativt parkerede biler m.m.  Tilsidst måtte vi have hjælp af en dreng der uden tøven guidede os frem til Riaden.
Da maverne blev lidt mere stabile , gik vi nogle ture i medinaen. Ved den store mosque springer der en kilde.Legenden fortæller at kilden blev fundet af en meget smuk kvinde - Lalla Zninia -  med en tvivlsom fortid. For ca. 500år siden . Hun var bleven jaget væk af sin familie , og på sin vandring gennem ørkenen  fik hun en åbenbaring - gravede i jorden .....og en kilde piplede frem. Hun lavede en lille bod der og solgte vand fra kilden . Som ejeren  af riaden sagde:"Smukke kvinder bag bardiske har vist til alle tider  fremmet omsætningen når mænd er tørstige" . Senere udviklede byen sig og blev centrum for opstanden mod den Fransk/Spanske besættelse. 
Tiznit er også kendt for sin jødeiske bydel.Her finder man sølvsmedene . I små kvarterer som kan aflåses fra resten af byen findes en 60-70 sølvsmede som fremstiller  de mest fantastiske udstyrstykker. 
 
 
 
Selvom der mange steder ikke er en organiseret indsamling af skrald - plastik -og andet affald  og derfor ser noget beskidt ud --- er der stede af overraskende skønhed. Lige rundt om et hjørne  og ....en meget stor buket  blomster.
I de fleste store byer er der skraldeordninger . Men i byer af mere moderat størrelse er der ikke. Plastikalderen synes at være kommet bag på den almindelige marrokaner.Førhen skete der ikke så meget ved at et stykke papir blev smidt i naturen . Men nu flyder der ernorme mængder plastikposer m.m. 
overalt . Regeringen har ved lov indført nye poser der er nedbrydelige i naturen.
Så skal den almindelige marrokaner på landet bare lære at lade være med at smide affald m.m. alle steder.
 
 
 Denne kalkun går lidt ensomt omkring .......alle dens venner og hele familien  ligger
uden hoved og fjer på de omkringstående borde- . Man skal lige overvinde et eller andet for med rolig stemme sige: "Den der" og så tju bang er den hoved og fjerløs - renset og parat til at blive spist. 
 En lille smuttur sydpå hvor Saharas sanddyner når helt ud til Alanterhavet.
 Fru Madsen igang med hjemmekontoret. Efter maveunde nr. 1 var aftaget, mente vi nok at lidt Barolo 2003  var på sin plads. Den var ellers medbragt til nytårs aften men den aften stod den på vand og kiks. 
 
 
Restaurant`Den Fuldkomne Fisker`-Hanne&Carl Madsen Byskovvej 42 Onsevig 4913 Horslunde  | Tlf.: +45 54932700 | denfuldkomnefisker@gmail.com